Tijden van (on)verwachte verandering

Niets is zo blijvend als verandering, maar elke verandering heeft zijn eigen verschijning. We hebben de impact van een pandemie meegemaakt, die de supply chain in alle sectoren wereldwijd veranderde en verstoorde. Het zijn dergelijke onverwachte en onvoorziene gebeurtenissen waar alle organisaties zich op moeten voorbereiden, door hun operationele veerkracht te verbeteren. In de financiële sector is de meeste regelgeving gebaseerd op historische statistische gegevens en dus op gebeurtenissen die al eerder hebben plaatsgevonden. Naast regelgeving gericht op risicovolle gebeurtenissen ontbreekt het echter vaak nog aan regelgeving die banken voorbereidt op onzekere gebeurtenissen. In een van de artikelen in deze editie van het Zanders Magazine besteden we aandacht aan dit thema.

Verandering kan natuurlijk ook heel positief zijn. En gelukkig maakt Zanders dit soort veranderingen door. Onlangs hebben we besloten een minderheidsinvesteerder bij onze strategische plannen te betrekken om onze groei te kunnen versnellen, onze besluitvorming efficiënter te maken en onze internationale expansiestrategie te ondersteunen. Na een grondig evaluatieproces bleken onze ambities, ideeën én unieke bedrijfscultuur perfect aan te sluiten bij die van MML Capital. Deze strategische investeerder stelt ons in staat om onze wereldwijde dienstverlening aan klanten verder te verbeteren en te innoveren, en om onze getalenteerde mensen te behouden door meer mogelijkheden te bieden om hun expertise te verbreden en internationaal te werken. In dit artikel vertellen wij u meer over deze mooie samenwerking met MML.

Een andere positieve en tegelijk transformerende verandering is dat wij ons Zanders-hoofdkantoor in Nederland zullen verplaatsen van Bussum naar het centrum van Utrecht. De nieuwe en slimme kantoortoren Central Park die daar staat, voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen, ligt direct naast het centraal station en is een echte blikvanger in de skyline van de stad. Deze moderne werkomgeving stelt ons in staat om een nieuwe manier van werken te implementeren in het post-coronatijdperk. Als nieuwe ontmoetingsplek biedt het kantoor ons toegang tot nieuwe talentpools door minder locatiegebonden beperkingen. Ook kunnen we makkelijker innovatieve processen invoeren om de productiviteit te verhogen en een nóg sterkere Zanders-cultuur creëren.

Intussen blijven wij ons voor 100% inzetten om onze klanten te adviseren en te ondersteunen bij tal van mooie projecten in verschillende landen. In deze editie presenteren we een inspirerende client case over Sony Group in Japan, dat wereldwijd met succes een state-of-the-art SAP S/4HANA Treasury-systeem heeft geïmplementeerd. In een ander artikel presenteren we enkele bevindingen van het onderzoek dat we hebben gedaan naar de toepasbaarheid van machine learning op het gebied van asset and liability management en kredietrisico. Daarnaast belichten we onder meer het gebruik van Value-at-Risk voor professioneel risicomanagement bij fondsen, de voordelen van onze TREASURYnxt-tool en de manieren waarop Treasury kan bijdragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelen. Al met al valt er in deze editie van Zanders Magazine veel te lezen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en veranderingen bij de treasury- en riskafdelingen van onze klanten.

Benjamin Franklin zei ooit: “Verandering is de enige constante in het leven. Je vermogen om je aan die veranderingen aan te passen, bepaalt je succes in het leven.” Afgezien van de onvermijdelijke, onverwachte veranderingen waarmee onze wereld altijd te maken zal hebben, verwachten wij bij Zanders een mooie toekomst met onze nieuwe minderheidsinvesteerder en in ons nieuwe hoofdkantoor in Utrecht.

Laurens Tijdhof

CEO en Managing Partner van Zanders

Deel dit voorwoord:

image