Zanders verwelkomt MML Capital als partner voor de volgende groeifase

In de verschillende regio's waar wij onze expertise inzetten, zien wij toenemende mogelijkheden voor grote wereldwijde projecten op het gebied van treasurytransformatie en financieel risicomanagement. Om onze wereldwijde dienstverlening aan klanten verder te verbeteren en te innoveren, en om onze getalenteerde mensen meer mogelijkheden te bieden om hun expertise te verbreden en internationaal te werken, hebben wij besloten een minderheidsinvesteerder te betrekken bij onze strategische plannen. Wij zijn dan ook zeer verheugd met MML Capital als onze nieuwe strategische partner*.

*) The transaction is subject to regulatory approval.

Henry Ford, de Amerikaanse industrieel die de lopende band introduceerde, liet ons een beroemde quote na: “Als je altijd doet wat je altijd deed, zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.” Omdat wij sinds onze oprichting in Nederland in 1994 voortdurend zijn meegegroeid met de steeds veranderende businessmogelijkheden, moeten we soms ook organisatorisch een en ander aanpassen. In de afgelopen 27 jaar hebben we nieuwe kantoren geopend in België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Scandinavië, de Verenigde Staten en Azië. Al deze strategische stappen vergden enige tijd om te rijpen, maar bleken zeer succesvol te zijn.

Groeiambitie

We koesteren nu een consistent trackrecord op het gebied van treasury en risk met een gediversifieerde portefeuille van meer dan 750 klanten, die een vruchtbare bodem vormt voor sterke omzetgroei. Intussen biedt de wereldwijde consultancymarkt voor treasury en risk de komende jaren nog veel meer mooie kansen voor ons. Het is dan ook onze ambitie om onze groei te versnellen en de thought leader te blijven in onze expertisegebieden.

Met onze huidige Zanders-strategie hebben we een concurrentievoordeel gecreëerd om een wereldwijd erkende hoofdrolspeler te worden op het gebied van treasury en risk. En om onze groeiambities waar te maken en hét toonaangevende internationale adviesbureau te blijven in Europa, de VS en Azië, moeten we investeren. Na een strategische evaluatie besloten we om de mogelijkheid te onderzoeken om daar een strategische investeerder in te betrekken. De strategische investeerder moest dan wel goed aansluiten bij onze visie en doelstellingen, zou onze groei moeten stimuleren, onze besluitvorming efficiënter moeten maken en onze internationale expansiestrategie moeten ondersteunen met behoud van onze unieke bedrijfscultuur.

Samenwerken met MML

Na een grondig evaluatieproces bleken onze ambities, ideeën en ook bedrijfscultuur perfect aan te sluiten bij die van een internationale investeringsmaatschappij: MML. Daarom heeft Zanders onlangs met MML een overeenkomst gesloten. Om de versnelde groeistrategie van Zanders te ondersteunen, zal MML als minderheidsaandeelhouder in Zanders investeren en zullen de bestaande aandeelhouders meerderheidsaandeelhouder blijven.

“Wij zijn zeer verheugd dat MML ons gaat ondersteunen”, zegt Laurens Tijdhof, CEO en Managing Partner van Zanders. “We zijn op zoek geweest naar een echte strategische partner die ons kan helpen onze internationale expansie te versnellen en onze groeistrategie uit te voeren. MML's sterke trackrecord op het gebied van schaalvergroting van bedrijven, verspreid over meerdere regio's, was onmiddellijk aantrekkelijk voor ons. Het ervaren investeringsteam voelde aan als de perfecte culturele fit voor ons bedrijf, en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken om onze strategische doelstellingen te realiseren.”

Adviesdiensten gecombineerd met cloudbased oplossingen

Tijdhof legt uit dat Zanders gespecialiseerd, innovatief en kwaliteitsgericht zal blijven. “Het toekomstige succes van ons bedrijf is niet alleen gebaseerd op onze adviesactiviteiten, maar ook op het aanbieden van cloudbased oplossingen. Zanders heeft zich geleidelijk getransformeerd van een functioneel adviseur naar een meer technische solutions consultant. Door veel van onze klanten te helpen met hun automatiseringsprocessen, heeft een deel van onze traditionele adviesrol al snel een veel technologischere component gekregen. Veel bedrijven zijn nu op zoek naar oplossingen op abonnementsbasis, in plaats van een grote eenmalige investering te doen. En dat is wat wij bieden, maar dan in een flexibelere en veiligere omgeving.”

De komende jaren zal Zanders zich blijven richten op het verder verbeteren en innoveren van haar wereldwijde pakket aan services voor haar klanten. Daarnaast zullen we de via het Zanders Inside-platform zelf ontwikkelde reeks aan innovatieve, cloudgebaseerde oplossingen met de investering van MML verder gaan opschalen.

Behoud van de Zanders cultuur

Het ervaren managementteam van Zanders, bestaande uit negen partners, zal zich voor 100% blijven inzetten voor het toekomstige succes van het bedrijf. Rob Naber zal, naast zijn rol als voorzitter en medeoprichter van Zanders, betrokken blijven als partner die zich richt op business development. “Het huidige succes van onze adviesactiviteiten is te danken aan een zeer gespecialiseerd team van consultants met diepgaande kennis en ervaring op onze vakgebieden”, legt hij uit. “Een van de belangrijkste drijfveren achter ons succes is, denken wij, onze sterke bedrijfscultuur, waarin de kwaliteiten van onze mensen worden benut.”

Naber benadrukt het belang van het behoud van de ‘One Zanders’-cultuur: “De verscheidenheid aan ervaringen en achtergronden van onze mensen heeft een veelzijdige maar inclusieve cultuur gevormd die een uniek en ongeëvenaard hoogwaardig aanbod in de markt biedt. Om onze beste mensen te behouden en hen gemotiveerd en geïnteresseerd te houden in de toekomstige ontwikkelingen van ons bedrijf, richten we ons op wereldwijde carrièremogelijkheden voor iedereen.”

Tijdhof is het daar volledig mee eens en concludeert: “We krijgen energie van de mogelijkheden die vandaag de dag beschikbaar zijn om onze leidende marktpositie in belangrijke geografische gebieden te verdiepen, onze aanwezigheid in opkomende regio’s te vergroten en ons aanbod van cloudbased oplossingen op te schalen. Om onze strategische doelstellingen te realiseren, geloven wij dat MML’s meedenkende aanpak hen tot de ideale investeringspartner maakt voor het bedrijf, maar ook voor onze medewerkers en klanten.”

Over de strategische investeerder

MML Capital is opgericht in 1988 en heeft een trackrecord in het ondersteunen van managementteams door een aantal economische cycli heen. MML benadert investeringen met een echte partnerschaps- (dus niet eigendoms-) mentaliteit en heeft een uitgebreide staat van dienst in het investeren als minderheidsaandeelhouder naast eigenaren-managers. Met een 'hands-on' senior team richt MML zich op een klein aantal investeringen waar de business case sterk is en de chemie met de mensen goed is.

MML heeft ruime ervaring met het helpen van haar portefeuillebedrijven bij het realiseren van materiële internationale expansie, zowel organisch als via acquisities. Bovendien heeft MML zelf ervaren hoe een op mensen gebaseerd bedrijf internationaal kan groeien, door hun wereldwijde voetafdruk in Europa en de VS te laten groeien.

Contact

Heeft u vragen over onze strategische investeerder, onze huidige versnelde groei of onze verdere ambities binnen onze expertisegebieden, neem dan contact op met Laurens Tijdhof via +32 35 020 710.

Deel dit artikel:

image