De kracht van verandering

In deze tijden leren we veel over onszelf. In de afgelopen jaren veranderde de wereld al in hoog tempo. Meer dan ooit tevoren groeien nieuwe generaties op met technologie als hun beste vriend. Intussen moeten we reageren op klimaatverandering omdat onze planeet blijft opwarmen – iets dat we willen voorkomen voor de volgende generaties. En natuurlijk hebben we de verandering die ons het afgelopen jaar in zijn greep had, de pandemie die zorgde voor allerlei nieuwe uitdagingen in de zorg, het onderwijs en de rest van onze economie.

Deze wereldwijde ontwikkelingen laten zien dat we als mensen kwetsbaar zijn. Ze tonen echter tegelijk dat we tot veel in staat zijn. Veerkracht, inventiviteit en vastberadenheid blijken te groeien als we voor grote uitdagingen staan. Albert Einstein vatte het decennia geleden al mooi samen: “De wereld zoals we die hebben gecreëerd, is een proces van ons denken. Het kan niet worden veranderd zonder ons denken te veranderen.”

Ook Zanders heeft in de afgelopen 27 jaar vele veranderingen doorgemaakt, groot en klein. We hebben door veerkracht en inventiviteit uitdagingen overwonnen en zijn zo steeds sterker geworden.

Zoals u wellicht weet, proberen we continu te anticiperen op aankomende regelgeving, trends en marktontwikkelingen door ‘toekomstbestendige’ diensten en oplossingen te bieden die onze klanten ondersteunen bij het omgaan met hun huidige, maar ook toekomstige uitdagingen op het gebied van treasury, risk en finance. Door te innoveren draait onze organisatie op volle toeren!

In de tussentijd biedt deze Nederlandstalige editie van Zanders Magazine u hopelijk enkele interessante artikelen om te lezen en te inspireren. We bespreken de impact van de huidige renteontwikkeling voor de publieke sector, we belichten de rol van machine learning in risicomanagement, geven inzichten in treasury-projectmanagement en geven het woord aan twee experts van ING over spaargeldmodellering.

Al met al een selectie van content die varieert van interessante, diepgaande visies tot praktische toepassingen. En als u meer wilt weten over ieder ander onderwerp op het gebied van treasury, risk of finance, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

We hopen dat het lezen van deze editie van ons magazine tot positieve veranderingen zal leiden!

Deel dit voorwoord:

image