TREASURYnxt

Uw treasury eenvoudig in control

Voor veel organisaties kost het de nodige tijd en aandacht om leningen en derivaten eenvoudig te administreren en kasstromen te prognosticeren. Vaak zien wij in onze advisering dat onze relaties veel tijd besteden aan het vastleggen van contracten of het in kaart brengen van kasstromen. Organisaties die hiervoor systemen hebben, gebruiken deze systemen veelal alleen maar om informatie mee te verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens uitgedraaid naar Excel, zodat daar analyses kunnen plaatsvinden. Daarom hebben we een eigen onlineoplossing ontworpen: TREASURYnxt.

De oplossingen die TREASURYnxt biedt, zijn simpel waar het kan en uitgebreid waar het moet. Zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over modellen in Excel. En u zich kunt focussen op analyse en duiding van de resultaten.

Werking Leningen & Derivaten

Onze leningen- & derivatenoplossing geeft handvaten om uw treasury-administratie efficiënt in te richten. Leningen en derivaten zijn eenvoudig in te voeren via onze interface, die is ingericht voor gebruiksgemak. Door deze gestandaardiseerde invoer worden uw kasstromen altijd correct en consistent uitgerekend. U kunt niet alleen leningen en derivaten invoeren, maar heeft ook de mogelijkheid deze producten aan elkaar te koppelen in hedge-relaties. Wel zo gemakkelijk voor de boekhouding. Uiteraard is het ook mogelijk om afwijkende aflos- en renteschema’s en signaleringen op te voeren en om producten in portefeuilles te groeperen.

Het systeem geeft u in één oogopslag inzicht in uw leningen- en derivatenportefeuille. De standaardrapportages tonen een aantal veelgebruikte overzichten, waaronder een verdeling naar aflostype, geldgever en portefeuille. Daarnaast geeft het systeem de langjarige rente- en aflossingskasstromen weer, alsmede het renterisicoprofiel van uw portefeuille(s). Met de filterfunctie kunt u al deze data filteren op de juiste kenmerken om snel inzicht te krijgen in de data die u nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer u een overzicht voor uw jaarrekening opstelt.

De tool biedt daarbij de mogelijkheid om uw eigen dashboard in te richten. Daar kunt u rapportages in opnemen die voor u en uw stakeholders belangrijk zijn. De dashboards zijn naar eigen inzicht te ontwerpen uit alle beschikbare informatie die in ons systeem is opgenomen. Zo ervaart u de flexibiliteit van een oplossing als Excel, maar met het gebruiksgemak van TREASURYnxt.

Werking kasstromen

Onze kasstroomoplossing stelt u in staat om betrouwbare prognoses te maken van uw liquiditeitsontwikkeling. Omdat wij vinden dat uw tijd het best besteed is aan de analyse van uw data, maakt ons systeem het mogelijk om deze op een tijdsefficiënte wijze vorm te geven. Wij hebben het eenvoudig gemaakt om kasstromen op verschillende manieren in te laden. Vervolgens kunt u door middel van onze gebruikersinterface deze kasstromen via regels toewijzen aan een kasstroomoverzicht. TREASURYnxt maakt het mogelijk om meerdere overzichten naast elkaar te hanteren, zodat u op verschillende niveaus inzicht kunt krijgen en geven. Denk bijvoorbeeld aan een rapport voor het bestuur in het ene format en een rapport aan de financiële afdeling in het andere format. Met TREASURYnxt draait u deze rapportages gewoon naast elkaar, op dezelfde data en zonder extra werk. Door middel van de regels die u instelt, kunt u elke keer als de data wordt ververst, het overzicht vernieuwen en verbeteren.

Omdat u wilt leren van uw prognoses uit het verleden, biedt ons systeem de mogelijkheid om de gerealiseerde kasstromen te vergelijken met een gemaakte prognose of meerdere prognoses met elkaar te vergelijken. U krijgt daarmee meer inzicht in het voorspellende vermogen van de organisatie. Deze informatie kunt u gebruiken om de prognose te verbeteren, zodat u nog beter kunt sturen op het saldo aan liquide middelen. Wel zo fijn in deze tijd van negatieve spaarrentes. In de toekomst is het ook mogelijk om verschillende scenario’s van uw prognose naast elkaar te leggen, zodat u het meest realistische scenario kunt vergelijken met slechtweerscenario’s en waar nodig kunt bijsturen.

Tijd, gebruik en betrouwbaarheid

TREASURYnxt is betrouwbaar. Via onze eigen beveiligde cloudomgeving – Zanders Inside – met servers in Amsterdam, is uw data altijd beschikbaar, vanaf elk apparaat en elke locatie. Wij hebben transparantie hoog in het vaandel staan. Alle wijzigingen zijn eenvoudig door te voeren en worden bijgehouden, zodat u altijd kunt zien wanneer welke informatie is gewijzigd. En om de betrouwbaarheid te vergroten, werken we met gebruikersbevoegdheden die passen bij uw organisatie. Zo kunt u kiezen welke medewerkers alleen toegang hebben om gegevens in te zien en welke deze ook mogen aanpassen.

TREASURYnxt is gebruiksvriendelijk. Het importeren van data is eenvoudig en kan bijna altijd met de bestanden die u nu al gebruikt. En lukt dat niet, dan helpen we u tijdens de implementatie uw bestanden te koppelen aan ons systeem. U kunt zelfs vanuit andere systemen rechtstreeks, zonder tussenkomst van bestanden, informatie opvragen en toevoegen aan ons systeem. Ons standaard rapportageformat biedt altijd toegang tot de belangrijkste informatie, maar geeft u ook de mogelijkheid om zelf rapportages op te zetten die u vervolgens kunt hergebruiken.

TREASURYnxt bespaart u tijd. De onboarding op ons platform is snel gerealiseerd, waarna u direct aan de slag kunt. Geen lange implementatietrajecten meer. Doordat u uw eigen rapportages kunt samenstellen en deze naar wens kunt inrichten, bent u hier geen tijd meer aan kwijt. Daardoor houdt u tijd over voor de belangrijke zaken: interpretatie en analyse van de uitkomsten.

Probeer TREASURYnxt!

Wilt u zelf ervaren hoe het is om met TREASURYnxt aan de slag te gaan? Stuur ons dan een e-mail via dit contactformulier en vraag een demo aan. Gaat u liever direct aan de slag? Dat kan ook, met onze gratis testomgeving. Zo kunt u zelf het gebruik van TREASURYnxt te ervaren. Als u van onze testomgeving gebruik wilt maken, kunt u dit op het contactformulier aangeven. We hopen u snel te mogen verwelkomen als gebruiker van TREASURYnxt!

Contact

Wilt u meer weten over TREASURYnxt of een van onze andere tools? Neem dan contact op met Martijn Groenbroek via +31 35 692 89 89.

Deel dit artikel:

image