Virtuele interactie

In onze vorige editie vertelde Rob Naber dat zich twee nieuwe 'Young Ones' hadden aangesloten als partner van Zanders. En hier ben ik dan, trots om een van die twee te zijn en mijn eerste voorwoord te schrijven als partner van dit geweldige bedrijf!

Rob beschreef in zijn voorwoord ook dat 2020 een speciaal jaar zou gaan worden. Nou, een onvergetelijk jaar zal het worden, dat weten we inmiddels. De situatie in de wereld is in korte tijd drastisch veranderd, op een manier die we in januari niet hadden voorzien...

Naast alle spannende projecten waar we met Zanders momenteel bij betrokken zijn, in verschillende landen, moeten ook wij ons natuurlijk richten op de financiële onrust die de COVID-19 pandemie teweegbrengt. Welke impact heeft deze crisis op onze klanten? Om u te helpen de gevolgen ervan te minimaliseren, hebben we een overzicht gemaakt van de ontwikkeling van de belangrijkste financiële indicatoren. Met daarbij een eenvoudige checklist die zich richt op het praktisch omgaan met aankomende financieringsuitdagingen, ratings, convenanten en liquiditeit.

Ik ben er echt trots op om te zien hoe snel onze consultants zich hebben aangepast aan deze ingrijpend veranderde situatie en zich volledig richten op het ondersteunen van onze klanten om hen te helpen met hun belangrijke activiteiten. Aanpassen aan de nieuwe situatie in de wereld en de impact voor onze klanten is één ding. Maar ook het ondersteunen van onze klanten vanuit ‘thuiskantoren’ is iets dat om flexibiliteit vraagt. De afgelopen weken hebben we ons daarom vooral gefocust op het zeker stellen van de ondersteuning aan onze klanten door middel van virtuele werkplekken en virtuele vergaderingen. In de afgelopen weken hebben we bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt gemaakt van interactieve tools zoals Teams, Skype for Business en Zoom. Ik denk dat we er goed in zijn geslaagd om deze omslag snel en soepel te maken. Het heeft daarbij zeker geholpen dat we als wereldwijd opererend bedrijf al enige tijd ‘thuis zijn’ in het virtuele werken.

Naast de virtuele interactie met onze klanten moeten we er natuurlijk ook voor zorgen dat de sociale interactie met onze eigen collega's sterk blijft. Daarom organiseren we ook binnen Zanders onder meer ‘virtual coffee chats’ en worden er door mijn collega’s video’s verspreid om fit te blijven. Het doet me goed om in deze vreemde tijden de flexibiliteit van onze consultants en, meer in het algemeen, de zorg-goed-voor-elkaar-houding te zien.

Nu we nog meer rekening met elkaar moeten houden dan normaal, zijn diverse bedrijven, wetenschappers en regeringen bezig apps te ontwikkelen waarmee mensen elkaar snel op de hoogte kunnen brengen van een mogelijke besmetting. Het doel hiervan is natuurlijk om het makkelijker te maken om weer terug te keren naar ons ‘normale bestaan’. Tegelijk is het boeiend te zien hoe een technologische toepassing in conflict kan raken met onze privacy. Zoals met alle technologische toepassingen moeten we ons afvragen of deze goed gewaarborgd kan worden en de mogelijke gevolgen goed in kaart worden gebracht.

Maar uiteindelijk is het belangrijkst dat u en uw dierbaren gezond zijn en blijven, en ik hoop dan ook dat de wereldsituatie bij het verschijnen van de volgende editie wat beter is geworden! Op weg daarnaartoe zullen wij er bij elke stap voor u zijn.

Laura Koekkoek

image