Young Ones

Heel vaak, wanneer ik mezelf voorbereid op een nieuwe werkdag, begin ik de ochtend met een liedje in mijn hoofd. Het past vaak goed bij een gebeurtenis of activiteit van de dag. Als het regenachtig is, hoor ik bijvoorbeeld Prince's ‘Purple rain’ in mijn hoofd. Op nieuwjaarsochtend was het een nummer dat – opmerkelijk genoeg voor een dag buiten kantoor – overeenkwam met twee van mijn collega's. Het was een zogenaamde evergreen, gezongen door good-old Cliff Richard: The Young Ones. En het was waarschijnlijk geen toeval... We vervangen de old ones nog niet (we groeien!), maar vanaf 1 januari traden Laura Koekkoek en Mark van Ommen toe tot onze partnerrangen, waardoor we nu negen partners hebben!


Intussen symboliseert The Young Ones meer dan alleen een jonger managementteam. Jonge ontwikkelingen, zoals het openen van een kantoor in Stockholm om de Scandinavische markt te faciliteren, werden opgevolgd door een nog jongere stap. Omdat we onze klanten adviseren en ondersteunen tot aan de Aziatische oostkust en de Amerikaanse westkust, hebben we ook een kantoor geopend in Tokio. Mitchell Ponder zal daar de dierbare taak hebben om onze diensten lokaal te starten, zoals René Andersen dat al deed vanuit Stockholm.


2019 was voor ons een druk jaar, waarbij met name de marktgroep corporates (vooral treasury centres) ons veel meer werk opleverde. We zijn onze klanten dankbaar voor het vertrouwen dat zij in ons hebben getoond en kijken ernaar uit om deze partnerschappen in de toekomst verder te versterken. Voor ons zal 2020 een jaar van verandering zijn: we heroverwegen onze interne structuur en ons bedrijfsmodel, om meer consultants te kunnen faciliteren en tegelijkertijd onze klanten meer App-achtige oplossingen te bieden, afzonderlijk of als een integraal onderdeel van ons adviesaanbod.


Een in bepaalde opzichten minder vrolijk bericht is dat we onlangs ook hebben besloten ons hoofdkantoor in Bussum te gaan verlaten. Het is al bijna 20 jaar ons onderkomen, dus een 'huis vol goede herinneringen'. In onze zoektocht naar een betere (lees: groenere, qua duurzaamheid) omgeving en meer kantoorruimte hebben we een nieuw onderkomen gevonden in het hart van Utrecht, bovenop het centraal station. Begin 2022 zullen we naar dit nieuwe huis verhuizen. Het zal een ‘young one’ voor ons zijn, maar we zullen onze vertrouwde, onderscheidende expertise met ons meenemen. En natuurlijk hopen we u daar ook te zien – bij voorkeur per trein...


Maar eerst richten we ons op dit speciale jaar 2020, dat zeker veel symbolische liedjes zal bevatten om onze bewegingen in de wereld van treasury en risk mee te begeleiden!

Rob Naber

image