Werken bij Zanders

David Moya

Ruim een jaar geleden, in september 2018, trad David Moya in dienst bij Zanders als senior manager in Londen, waar hij zich richt op corporate klanten. In deze editie stelt David zichzelf voor.

“Ik woonde als kind in een rustige buurt in Madrid, dicht bij het stadscentrum. Er was een groot park in de buurt waar ik bijna elke dag voetbalde. Dat is de sport waar ik dus al mijn hele leven van houd en vooral tijdens internationale toernooien doe ik mijn uiterste best om alle wedstrijden te zien.


Na mijn studie bedrijfskunde en management in Madrid begon ik mijn carrière in 1999 bij Iberia airlines op de afdeling International Treasury, waar ik zeven jaar bleef. In die tijd werd me duidelijk dat treasury mijn werkgebied zou blijven. Bij Iberia leerde ik de verschillende onderdelen binnen treasury goed kennen, zoals cashmanagement, valutarisico, hedge accounting, rentehedging en commodity hedging. Routineklussen zijn niets voor mij en het was me snel duidelijk dat treasury een breed scala aan interessante en gevarieerde alternatieven bood. Na Iberia bleef ik in Madrid, maar verhuisde ik naar Deloitte, waar ik vijf jaar lang adviseerde rond financieel risico en treasurymanagement. Voor ik naar Zanders verhuisde werkte ik vervolgens bij Reval in Londen.


Ik geloof dat al deze ervaringen, bij diverse bedrijven in verschillende rollen, een goede basis hebben gevormd voor mijn huidige baan bij Zanders. Waar ik hier vooral erg op gesteld ben, is de verscheidenheid aan opdrachten. Ik houd van de uitdaging van het soort projecten waarin ik nog geen directe ervaring in heb. De leercurve is hier steil en dat is precies wat ik leuk vind in een baan!


In mijn eerste jaar hier heb ik al gemerkt dat Zanders en ik een duidelijke overeenkomst hebben: we zijn flexibel en passen ons makkelijk aan in veranderende omgevingen. De consultants hier hebben een niet te stillen honger om nieuwe dingen te leren en proberen de lat steeds een beetje hoger te leggen. In dat profiel herken ik mezelf ook. Hoe ik mezelf zou beschrijven? Ik heb een optimistisch karakter, zie altijd een glas dat halfvol is en ben krijg energie van nieuwe uitdagingen en avonturen.”