Zilveren Billy

Wellicht is het u opgevallen in het logo op de openingspagina van dit magazine. Deze lente hebben wij een nieuwe mijlpaal bereikt. Een zilveren mijlpaal, want we vieren nu ons 25-jarig jubileum. Het is een leeftijd waarop de mens in fysieke zin op zijn hoogtepunt belandt en zo voelen wij ons als organisatie ook. We zijn jong maar ervaren, hebben best practices en innovatieve ideeën, en kijken er gretig naar uit om de nieuwste uitdagingen in de wereld van onze expertise aan te gaan.


In ons 25-jarig bestaan zijn we vanuit het niets in Utrecht begonnen en gegroeid tot een toonaangevende consultancy met meer dan 160 professionals die vanuit vijf kantoren aan mooie projecten werken. Dat we terugkijken op een geslaagde kwarteeuw van groei houdt echter niet in dat we geen plannen meer hebben om de markt van treasury & risk consulting verder te veroveren… Er zijn veel manieren om onze leidende positie verder te versterken. Een van de kansen die voorbij kwamen, staat bij ons sinds enkele maanden bekend als ‘Project Billy’. Voor wie niet bekend is met het Billy-concept: het is de naam van een legendarische boekenkast, die in 1979 werd ontworpen door Gillis Lundgren, het vierde personeelslid van IKEA. Billy werd een van de drijvende krachten achter het succes van het bedrijf, want dankzij zijn gebruiksgemak en goede prijs/kwaliteit-ratio verkocht IKEA ruim 50 miljoen Billy’s.


Zanders kijkt continu naar mogelijke internationale uitbreiding, in nieuwe landen en regio’s waarvan we het gevoel hebben waarde te kunnen toevoegen, er een goede adviesmarkt is en de zakelijke cultuur dicht bij de waarden van ons bedrijf ligt. Een van die regio's is Scandinavië, waar we support en advies willen gaan geven aan bedrijven en financiële instellingen in Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland. Vanuit een nieuw kantoor in Stockholm zal René Andersen, een doorgewinterde Deense treasuryprofessional met een schat aan ervaring, zowel met corporates als met financiële instellingen, onze greenfield-operatie in de ‘Nordics’ gaan leiden. We streven ernaar dat deze uitbreiding net zo succesvol wordt als de Billy van Lundgren en een begrip wordt in de Scandinavische treasury & risk-markt, waarbij we bekend worden om onze toegevoegde waarde, praktische aanpak en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Intussen gaat het nog steeds erg goed met de Billy boekenkast. We hopen dat ze dit jaar ook een zilveren editie in de schappen zullen zetten!

image