KORT


Werken@Zanders - Zanders Inside - Events

Werken@Zanders

Merel Agterberg:

“Na mijn studie ‘International Hospitality Management’ wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde. Ik begon bij ING en vanuit de compliance-functie die ik daar had, leerde ik meer over de financiële sector en besloot ik een Pre-master en Master ‘Organizational & Management Control’ te gaan volgen aan de RUG. Tijdens mijn Master kwam ik tijdens een open dag in contact met Zanders. Ik was direct enthousiast over de ambiance in het kantoor.


De organisatie leerde ik vervolgens vooral goed kennen toen ik als tijdelijke medewerker op de afdeling accounting kwam werken. Vanuit die positie kon ik kijken welke kant ik als consultant op wilde gaan. Consultancy leek mij een mooi vak wat betreft het klantencontact dat ik vanuit mijn horeca-achtergrond miste. Na heel wat koffiegesprekjes met consultants besloot ik te gaan solliciteren bij de afdeling Publieke Sector, waar ik werd aangenomen. Ik maakte eerst een reis door Australië en Nieuw-Zeeland en begon begin 2018 als consultant.


Nu adviseer ik vooral woningcorporaties en richt ik me voornamelijk op de strategische kant van treasury. Als team pakken we samen vraagstukken op, zoals het zoeken van een goede financieringsmix, risicomanagement, treasuryrapportages en -statuten, liquiditeitsprognoses opzetten of het omzetten van derivatenportefeuilles. Die afwisseling bevalt mij erg goed, zo ben je op een dag soms met wel vijf verschillende projecten bezig.


Als consultant heb je hier veel mogelijkheden, ook op andere afdelingen. Wanneer je aangeeft dat je ergens graag aan mee zou willen werken, dan wordt er binnen het bedrijf altijd bekeken wat mogelijk is. Er heerst hier een open sfeer en een leercultuur zonder hiërarchie. Andere consultants zijn ondanks hun drukke bestaan erg bereid je mee te nemen in hun projecten en daarbij ook veel toe te lichten op basis van theorie en de praktijk.


Daarnaast mag ik volgend jaar beginnen in het Zanders Talent Program. Daar kijk ik erg naar uit. Mijn ambitie richt zich nu vooral op het verbreden van mijn kennis in treasury en het verder ontwikkelen van mijn rol als consultant. Daarnaast wil ik ontwikkelen wat ik veel consultant binnen Zanders zie doen: het denken vanuit een oplossing in plaats van een probleem."

Zanders Inside

De innovatie omarmen

In onze snel veranderende wereld worden de huidige en toekomstige manier van werken door technologie gedomineerd. De wereld van treasury en risk consulting is hier niet immuun voor. Traditioneel draaide consulting hoofdzakelijk om een paar slimme geesten en een flip-over. Tegenwoordig zoeken we meer dan ooit naar nieuwe manieren om kennis en technologie te gebruiken bij het aangaan van de grootste uitdagingen voor onze klanten.


We steunen onze klanten al bijna 25 jaar in hun voortdurende technologische transformaties. Op het gebied van treasurymanagement hebben we een lange geschiedenis en veel ervaring in het leiden van internationale transformatieprojecten, waarbij we onder meer helpen bij het upgraden en implementeren van treasurymanagementsystemen. In de financiële sector zijn de technologische uitdagingen net zo groot en daarom adviseren we ook financiële instellingen continu bij datagerelateerde uitdagingen en met nieuwe modelleringstechnieken.


Terwijl we onze klanten helpen innoveren, blijven we ook doen wat we prediken. Door nieuwe digitale oplossingen te bieden, brengen we ook onze expertise dichter bij onze klanten. Om dit doel te bereiken lanceerden we begin dit jaar Zanders Inside, een cloud-based platform dat innovatieve oplossingen biedt op het gebied van risk en treasury. Onze focus op innovatie werd direct door CIO Applications Magazine, dat Zanders Inside een plek toebedeelde op de lijst van Top 25 FinTech Solution Provider-bedrijven.


De eerste tool op het Zanders Inside-platform is de Intercompany Credit Rating & Pricing (ICRP)-tool, die een transfer pricing-oplossing biedt voor multinationals. Deze cloud-based oplossing wordt gebruikt om intercompany leningtransacties at arm’s length te waarderen op basis van vergelijkbare externe transacties. In 2018 hebben verschillende klanten hiervan gebruik gemaakt. Samen met die klanten en met belastingspecialisten blijven we de tool verbeteren en voegen we er nieuwe functionaliteiten aan toe. In juli 2018 werd Zanders Inside Internal door Tax Review Magazine onderscheiden als de European Tax Innovator of the Year, voor de innovatieve transfer pricing-aanpak.


Wat de toekomst brengt? Samen met onze klanten betreden wij het digitale tijdperk. De toekomst van treasury en risk is hier en daarbij zullen we innovatie blijven omarmen!

Lees meer over Zanders Inside en de ICRP-module op www.zandersinside.com

Events

image

SAP Conference for Treasury Management | 22-24 oktober | Chicago, USA

Wij zijn als sponsor aanwezig tijdens de 10e jaarlijkse SAP Conferentie, die de perfecte kans biedt om te ontdekken welke aanpassingen in businessprocessen de treasury-operaties kunnen verbeteren.


Jaarlijks Treasury & Risk Seminar | 1 november | London, VK
Tijdens dit halve-dag-evenement richten we ons op de groeiende rol van corporate treasury, met inzichten van en discussies experts uit de wereld van corporate treasury.


AFP Conference | 4-7 november | Chicago, VS

Tijdens deze conferentie kunt u ons bezoeken, in stand # 1408. Onze consultants zullen hier de nieuwste inzichten presenteren en Laurers Tijdhof, partner van Zanders, zal een leerzame sessie leiden met als titel ‘Treasury & Tax – How to Achieve BEPS & Transfer Pricing Compliance'.


Risicomanagement Masterclass | 22 november | Bussum, NL

Waarom hebben banken afgestudeerde ‘quants’ nodig? Wat is het conceptuele kader waarmee het bedrijfsmodel van een bank kan worden bepaald? Wat is voor een bank de optimale mix van activa en passiva? Dit zijn slechts enkele van vele vragen die tijdens deze masterclass zullen worden beantwoord.


The A-Z of Corporate Treasury Training Course | oktober & november | Amsterdam & London

Zanders werkt samen met de Association of Corporate Treasurers (ACT) om deze vierdaagse training te geven; een grondige kennismaking met de internationale corporate treasuryfunctie. De training wordt op twee locaties gegeven: in Amsterdam (29 oktober - 1 november) en in Londen (26 - 29 november).


Stresstesting voor banken (IIR) | 29 november | Bussum, NL

Wat kunnen we leren van stresstests? Dit event biedt de nieuwste, waardevolle inzichten.


RiskMinds International Risk Management for Financial Companies | 3-7 december | Amsterdam, NL

's Werelds grootste risk management-event viert haar 25-jarige bestaan, waarbij alle hot topics in de wereld van risicomanagement worden belicht. Ook wij zijn er weer bij.

Colofon

Zanders Magazine is een kwartaaluitgave van Zanders

Teksten: Pieter den Boer, Niels Christern, Martijn de Groot, Jeroen van der Heide, Geert Jan den Hertog enSteyn Verhoeven. Eindredactie: Niels Christern. Vertalingen: Veronica LeRoux, Willemien Rijsdijk en John Widen. Fotografie: Ann-Sophie Falter, de Beeldredaktie e.a. Redactie: Aafke Bouma, Niels Christern, Rob van Heesch, Arn Knol, Mark van Maaren, Hendrik Pons, Henno van der Roest, Sander van Tol en John Trechsel. Redactieadres: Brinklaan 134, 1404GV Bussum. Telefoon: +31 35 692 89 89. Website: www.zanders.eu.